اشتراک گذاری در twitter
Tweet
اشتراک گذاری در facebook
Share
اشتراک گذاری در linkedin
Share
تولید و مصرف جهانی کاشی‌های سرامیکی (۲۰۲۴)

بخش تحقیقات ACIMAC/MECS آمار کلیدی سیزدهمین ویرایش گزارش سالانه «تولید و مصرف جهانی کاشی‌های سرامیکی» را پیشاپیش در اختیار Ceramic World Review قرار داد. در سال ۲۰۲۴، تولید و مصرف جهانی کاشی به ترتیب ۶/۲٪ و ۶/۸٪ کاهش یافت. جریان‌های واردات و صادرات جهانی کاشی نیز نسبت به سال ۲۰۲۳ با کاهش ۲/۵٪ مواجه شد.

سیزدهمین ویرایش مطالعه «تولید و مصرف جهانی کاشی‌های سرامیکی» که توسط مرکز تحقیقات MECS/Acimac تهیه شده، قرار است در ماه اکتبر منتشر شود. این مطالعه – که در شماره ۱۶۳ مجله Ceramic World Review پیش‌نمایش شد – شامل حدود ۳۰۰ صفحه نمودار، جداول و تحلیل است و روند ده‌ساله تا سال ۲۰۲۴ را برای صنعت، بازار، مصرف سرانه و جریان‌های واردات-صادرات، هم به تفکیک مناطق کلان و هم برای ۷۶ کشور بزرگ تولیدکننده، مصرف‌کننده، صادرکننده و واردکننده کاشی بررسی می‌کند.

برای هر کشور همچنین جزئیات واردات و صادرات به تفکیک نوع محصول ارائه شده است: پرسلان استون‌ور، کاشی‌های تک‌پخت و دوبارپخت و سایر مواد.

همانند سال‌های گذشته، این مطالعه با انتشار جلدی با عنوان «تحلیل پیش‌بینی بازار کاشی سرامیک ۲۰۲۵-۲۰۲۹» همراه خواهد بود که پیش‌بینی پنج‌ساله به‌روزشده‌ای از بازار جهانی کاشی سرامیک ارائه می‌دهد. (برای اطلاعات: info@mecs.org)

تولید جهانی کاشی به زیر ۱۵ میلیارد مترمربع سقوط کرد

به‌طور کلی، صنعت و بازار جهانی سرامیک در سال ۲۰۲۴ همچنان روند نزولی خود را ادامه داد و پس از افت‌های سال‌های ۲۰۲۲-۲۰۲۳ با کاهش بیشتر تولید و مبادلات جهانی مواجه شد؛ افتی که اندکی بدتر از سال ۲۰۲۳ بود.

تولید جهانی کاشی در سال ۲۰۲۴ به ۱۴٬۹۵۰ میلیون مترمربع رسید که نسبت به ۱۵٬۹۳۷ میلیون مترمربع در ۲۰۲۳ معادل ۶/۲٪ کاهش داشت. اگرچه تقریباً همه مناطق کاهش تولید را تجربه کردند، اما بخش عمده این افت ۹۸۷ میلیون مترمربعی در آسیا و شمال آفریقا رخ داد.

تولید آسیا ۶/۵٪ کاهش یافت، از ۱۱/۶ به ۱۰/۹ میلیارد مترمربع، معادل ۷۲/۸٪ تولید جهانی. چین با کاهش ۸۲۰ میلیون مترمربع مواجه شد که بخشی از آن با بازیابی بیش از ۱۰۰ میلیون مترمربع در ویتنام جبران شد. اروپا ۱٬۶۱۵ میلیون مترمربع تولید داشت (۱۰/۹٪ از کل جهانی).

به لطف بازیابی در اسپانیا، اتحادیه اروپا رشد جزئی ۱/۴٪ در تولید داشت (از ۱٬۰۳۹ به ۱٬۰۵۴ میلیون مترمربع)، که همچنان فاصله زیادی با افت ۱۸٪ سال ۲۰۲۳ دارد.

تولید در اروپا خارج از اتحادیه اروپا به ۵۶۱ میلیون مترمربع رسید (-۸/۸٪) که عمدتاً ناشی از کاهش تولید در ترکیه بود.

تولید در قاره آمریکا نیز کاهش یافت و به ۱٬۴۲۸ میلیون مترمربع رسید. آمریکای شمالی از ۳۴۹ به ۳۲۸ میلیون مترمربع افت کرد (-۶٪) و تولید در آمریکای مرکزی و جنوبی به ۱٬۱۰۰ میلیون مترمربع کاهش یافت (-۲/۱٪).

سرانجام، تولید در آفریقا پس از بیش از یک دهه رشد، برای نخستین بار کاهش یافت و از ۱٬۱۷۸ به ۱٬۰۲۵ میلیون مترمربع رسید (-۱۳٪). این افت عمدتاً به دلیل کاهش شدید در مصر و تا حدی در الجزایر بود، در حالی که تولید در منطقه جنوب صحرای آفریقا در سطح ۲۰۲۳ باقی ماند.

تجارت بین‌المللی به ۲/۶۷ میلیارد مترمربع کاهش یافت

در سال ۲۰۲۴، صادرات جهانی برای سومین سال متوالی کاهش یافت و با افت ۲/۵٪ همراه بود (مشابه افت ۲/۴٪ در ۲۰۲۳).

در مجموع، ۲٬۶۷۴ میلیون مترمربع کاشی سرامیکی در سراسر جهان صادر شد، یعنی ۶۹ میلیون مترمربع کمتر از سال قبل. این کاهش تقریباً به‌طور کامل ناشی از آسیا بود (از ۱٬۵۳۹ به ۱٬۴۷۲ میلیون مترمربع؛ -۴/۳٪)، که در عمل به معنای افت چین و هند است.

در مقابل، صادرات از سایر مناطق تقریباً بدون تغییر ماند. صادرات اتحادیه اروپا از ۷۷۰ به ۷۶۸ میلیون مترمربع رسید (-۰/۲٪)؛ آمریکای مرکزی و جنوبی از ۱۳۸ به ۱۳۲ میلیون مترمربع افت داشت (-۴/۲٪)؛ آمریکای شمالی از ۴۳ به ۳۹ میلیون مترمربع کاهش یافت (-۱۰/۸٪)؛ و آفریقا از ۱۲۱ به ۱۱۱ میلیون مترمربع رسید (-۷/۹٪).

یک استثنای مثبت، بازیابی صادرات از اروپا خارج از اتحادیه اروپا بود (از ۱۳۲ به ۱۵۱ میلیون مترمربع؛ +۱۴/۷٪)، که ناشی از عملکرد قوی ترکیه بود.

مطالعه کامل را در شماره 68 نشریه گزیده دنیای سرامیک ( نسخه فارسی  Ceramic World Review ) بخوانید.
در آن نتایج کشورها به‌طور جداگانه و جداول خلاصه صادرکنندگان و واردکنندگان اصلی ارائه شده است.

مقالات مرتبط

مقاله های اخیر

عناوین اصلی

بیشتر بخوانید