اشتراک گذاری در twitter
Tweet
اشتراک گذاری در facebook
Share
اشتراک گذاری در linkedin
Share
تولید و مصرف جهانی کاشی‌ سرامیک در سال 2023

بخش تحقیقات ACIMAC/MECS آمار و ارقام اصلی دوازدهمین نسخه از گزارش سالانه "تولید و مصرف جهانی کاشی‌های سرامیکی" را به Ceramic World Review اعلام کرد. در سال ۲۰۲۳، تولید و مصرف جهانی کاشی به ترتیب %5.5 و %5 کاهش داشت و جریان‌های واردات و صادرات جهانی کاشی نیز در مقایسه با سال ۲۰۲۲، 2.3% افت کرد.

دوازدهمین نسخه از پژوهش “تولید و مصرف جهانی کاشی‌های سرامیکی” که توسط MECS Acimac Research Centre تهیه شده، قرار است در اکتبر منتشر شود. این مطالعه که شامل نزدیک به ۳۰۰ صفحه نمودار، جدول و تحلیل است، ترندهای صنعتی، بازارها، مصرف سرانه و جریان‌های صادرات را طی یک دوره ده‌ساله تا سال ۲۰۲۳ در مناطق جغرافیایی و ۷۶ کشور بزرگ تولیدکننده، مصرف‌کننده، صادرکننده و واردکننده کاشی به تفصیل بررسی می‌کند.

در این گزارش تحلیل دقیقی از تفکیک حجم واردات و صادرات برای هر کشور بر اساس نوع محصول (چینی پرسلان، کاشی‌های تک‌پخت و دوباره‌پخت، و سایر مواد) ارائه شده است.

امسال نیز، این پژوهش با انتشار کتابی با عنوان “تحلیل پیش‌بینی بازار کاشی‌های سرامیکی ۲۰۲۴-۲۰۲۸” همراه خواهد بود و یک پیش‌بینی پنج‌ساله به‌روز شده از بازار جهانی کاشی سرامیکی را ارائه خواهد داد. (برای اطلاعات بیشتر: info@mecs.org)

تولید جهانی کاشی به زیر ۱۶ میلیارد مترمربع کاهش یافت

صنعت و بازار سرامیک جهانی در سال ۲۰۲۳ نیز به طور کلی با روند نزولی مواجه بود و روند منفی سال ۲۰۲۲ همچنان ادامه یافت. تداوم رکود اقتصادی کلی، که با تورم بالا و نرخ‌های بهره زیاد همراه است باعث کاهش بیشتر تقاضای جهانی کاشی شد و این موضوع کاهش بیشتری را در تولید و حجم واردات و صادرات جهانی به همراه داشت. هرچند این کاهش نسبت به سال ۲۰۲۲ کمتر بود.

تولید جهانی کاشی در سال ۲۰۲۳ با %5.5 کاهش به ۱۵,۹۳۷ میلیون مترمربع رسید، در حالی که این مقدار در سال ۲۰۲۲، ۱۶,۸۶۲ میلیون مترمربع بود. این کاهش حدود ۹۰۰ میلیون مترمربعی در تمامی قاره‌ها به جز آفریقا رخ داد.

تولید در آسیا با ۵ درصد کاهش از 12.2 به 11.6 میلیارد مترمربع رسید، این مقدار معادل ۷۳ درصد از تولید جهانی است. چین و ویتنام به ترتیب با ۵۸۰ میلیون و ۱۸۰ میلیون مترمربع  کاهش نقش مهمی در این روند داشتند.

اما ایران با %3.6 کاهش تولید نسبت به سال قبل و رسیدن به 450 میلیون متر مربع و با دو پله صعود و پشت سر گذاشتن اسپانیا و ویتنام به جایگاه چهارم جهان رسید.

قاره اروپا مجموعاً ۱,۶۵۴ میلیون مترمربع تولید داشت (%10.4 از تولید جهانی). بیشترین کاهش در اتحادیه اروپا رخ داد (با ۱۸ درصد کاهش از ۱,۲۶۷ میلیون به ۱,۰۳۹ میلیون مترمربع)، به طوری که مقدار تولید ایتالیا و اسپانیا هر دو به زیر ۴۰۰ میلیون مترمربع رسید. کشورهای اروپائی غیر اتحادیه اروپا عملکرد بهتری داشتند (۶۱۵ میلیون مترمربع؛ کاهش 4.2 درصدی)، اما این روند در نتیجه کاهش تولید در ترکیه و روسیه شاهد تاثیرات منفی بود.

تولید در قاره آمریکا نیز کاهش یافت و به ۱,۴۷۳ میلیون مترمربع رسید. تولید در آمریکای شمالی از ۳۷۸ به ۳۴۹ میلیون مترمربع کاهش یافت (۷.۷ درصد)، در حالی که تولید در آمریکای مرکزی و جنوبی به ۱,۱۲۴ میلیون مترمربع رسید، که کاهش 10.3 درصدی را نشان می‌دهد.

همان‌طور که اشاره شد، آفریقا برخلاف روند جهانی عمل کرد و در سال ۲۰۲۳، میزان تولید در این قاره به ۱,۱۷۸ میلیون مترمربع رسید (افزایش 9.9 درصدی) که این امر به لطف افزایش تولید در مصر (400 میلیون مترمربع)، الجزایر (185 میلیون مترمربع)، غنا (۱۲۰ میلیون مترمربع) و نیجریه (۱۲۵ میلیون مترمربع) بود.

تجارت بین‌المللی به 2.75 میلیارد مترمربع کاهش یافت

در سال ۲۰۲۳، روند نزولی صادرات جهانی  که از سال قبل آغاز شده بود، ادامه یافت. هرچند این روند اندکی کاهش یافت و با 2.3 درصد افت نسبت به سال قبل به ثبت رسید. این افت در سال ۲۰۲۲، ۷ درصد بود. مجموع صادرات جهانی به ۲,۷۵۳ میلیون مترمربع رسید که ۶۶ میلیون مترمربع کمتر از سال گذشته بود. این کاهش در تمامی مناطق جغرافیایی به جز آسیا مشاهده شد، جایی که صادرات با ۱۵ درصد افزایش از ۱,۳۵۴ میلیون به ۱,۵۵۷ میلیون مترمربع رسید، دلیل این امر بهبود صادرات چین (6.2+ درصد) و افزایش مداوم صادرات هند (39.6+ درصد) بود.

ارقام فوق در تضاد با کاهش دو رقمی صادرات از اتحادیه اروپا (از ۹۶۵ میلیون به ۷۷۲ میلیون مترمربع)؛ کاهش ۲۰ درصدی کشورهای اروپائی غیر اتحادیه اروپا (از ۱۷۴ میلیون به ۱۳۲ میلیون مترمربع؛ کاهش 24.4 درصدی) و آمریکای مرکزی و جنوبی (از ۱۶۷ میلیون به ۱۳۸ میلیون مترمربع؛ کاهش 17.4 درصدی) است. آمریکای شمالی کاهش کمتری در صادرات داشت (از ۴۸ میلیون به ۴۳ میلیون مترمربع؛ کاهش ۹ درصدی)، در حالی که صادرات کشورهای آفریقایی در سطح ۱۱۱ میلیون مترمربع ثابت ماند.

در این میان ایران با رشد 4.5 درصدی در صادرات و رسیدن به 203 میلیون متر مربع که معادل %45 تولید کشور می‌باشد، با یک پله صعود و پشت سر گذاشتن کشور ایتالیا از نظر مقداری برای اولید بار به رتبه چهارمین صادر کننده جهان رسید. این درحالی است که بیش از %73 صادرات ایران به کشور عراق بوده است.

نسخه کامل این مقاله در شماره 64 نشریه گزیده دنیای سرامیک منتشر خواهد شد.

مقالات مرتبط

تعهد دائمی Florim به پایداری

شانزدهمین گزارش پایداری Florim به تشریح تعهدات اقتصادی، اجتماعی، زیست‌محیطی این گروه و همچنین نتایج به دست آمده توسط این مجموعه در سال 2023 و

مقاله های اخیر

عناوین اصلی

بیشتر بخوانید